labels

tekst

2017

Maart
Expertgesprekken Maatschappelijke verharding en culturele diversiteit. De aanpak van inclusieve veranderingsstrategieën. Interventies: Astrid Elburg (elburgconsultancy.nl) en Giep Hagoort (ASOM) aan de hand van hun nieuwe boek Cooperate The Creative Normal. Diverse locaties in Amsterdam. In samenwerking met Binoq/Atana en Tolhuistuin.
Eerste gesprek: maandag 20 maart 2017, 19.30-22.00.
Speciale gast: Igor Ivakic, voorzitter ATANA en directeur Nederlands Centrum Jeugdgezondheid
Informatie: astridelburg@planet.nl, giephagoort@asom.org.

03 - Ateliergesprekken: Rechten voor Robots, hoe te regelen? Energieproductie via het menselijk bewegen?
Werkspoorkwartier 16X Ateliers, Utrecht, 15.00 uur. Organisatie: MeMa-Park i.s.m. Cartesius Museum. Met: Ine Gevers (Hacking Habitat, Robot Love), Giep Hagoort (ASOM/Robopark), Pim Rooymans (GO APE!) en Melle Smets (Zero Foot Print Campus).
Informatie: www.mema-park.nl.
Deelname gratis, opgave verplicht via info@goape.nu.
Het essay van Giep Hagoort, Geef robots kiesrecht! (pdf 2.9Mb) download

April
10/11, 18/19 - Strategische Partnerschappen in de culturele sector.
Co-creatie Lab voor LinC, Leiderschapsprogramma voor de culturele sector. Interventies: Nelly van der Geest (HKU) en Giep Hagoort (ASOM).
Organisatie: UU/USBO, HKU, Kennisland, Coachen in de Cultuur.
Locatie: Het Huis Utrecht. www.leiderschapincultuur.nl

Juni
19/23 - De Samenwerkplaats/Zomerschool Creatieve Crossovers.
Cartesius Museum, ASOM, Via Traiectum en ucooperate.eu. Gedurende vijf dagen staat de praktijk van samenwerkingsverbanden binnen en buiten de culturele en creatieve sectoren centraal. Tijdens het avondprogramma worden innovatievragen uitgewerkt door een interdisciplinair team van kunstenaars en ontwerpers. In samenwerking met professionals van onder meer HKU, UU, HU, Provincie Utrecht, Gemeente Utrecht, Op diverse locaties in stad en regio Utrecht. Programmaleiding: Giep Hagoort en Erik Uitenbogaard. Informatie via www.cartesiusmuseum.org
Deze Zomerschool sluit inhoudelijk aan op het in 2016 gepubliceerde boek COOPERATE, The Creative Normal. Meer over dit boek en de mogelijkheid dit te bestellen via Publicaties.

boek

September
15 - Presentatie Reader en verslagen CAMU zomerschool De Samenwerkplaats
Thema’s: Creatief ZZP’ers, Sociaal ondernemerschap Overvecht, Creatieve Coöperaties, Crossovers en creativiteit, Leiderschap en strategische allianties, Creatieve huisvesting, Vluchtelingenwerk en Samenwerking, Relatie Stad en Platteland, Partnership for Food, Creatieve interventies en duurzaamheid, Slimme Steden, Het Waarom van Artistieke Interventies, RobotLovers, Creative Commons, Hearing gemeente Utrecht en samenwerking.
Downloads: http://www.cartesiusmuseum.org/Zomerschool2017
In samenwerking met Amsterdam School of Management.

Oktober
24 - Dutch Design Week Eindhoven/Robotlove
Gevarieerd dagprogramma over de relatie mens-robot. Met lezingen, presentaties en internationale ontmoetingen. Deelname van het ASOM-Opvangcentrum voor Verlaten Robots.
Organisatie: Robotlove.nl

December
21 - Presentatie: Weekend FestivalLab: Utrecht Slimme Stad (W-FLUSS)
Wat betekent het voor gewone Utrechters te wonen, werken en recreëren in een DIY/DIT slimme stad? Cartesius Museum start uniek Smart City experiment op vrijdag 22 en zaterdag 23 juni 2018.
Kernpunten:
• Data gestuurde mobiliteit
• Privacy safari’s naar stedelijke centra
• Radicale toegang tot cultuur
• Sociale cohesie wijken/buurten - focus: digitale have-nots
• Koppeling met verbeeldingskracht van kunstenaars
In samenwerking met Amsterdam School of Management.Erik Uitenbogaard, hoofdconservator van het Utrechtse Cartesius Museum, neemt uit handen van Giep Hagoort bloemen in ontvangst vanwege de afsluiting van het succesvolle lustrumjaar van het museum. Kern van de activiteiten vormde de Zomerschool 2017 – De Samenwerkplaats waaraan ook ASOM een actieve bijdrage heeft geleverd. De resultaten van de zomerschool zijn terug te vinden via de website Cartesiusmuseum.org/zomerschool. Het centrale thema van het museum voor volgend jaar is Utrecht Smart City. Ook ASOM zal weer een actieve bijdrage leveren.


Archief:

open programma 2019
open programma 2018
open programma 2017
open programma 2016
open programma 2015
open programma 2014
open programma 2013
open programma 2012
open programma 2011
open programma 2010
open programma 2009
open programma 2008

  Voor meer informatie:

   

vuurpijl